Nieuws

dutch cuisine

Dutch Cuisine is het nieuwe Nederlandse eten met verse groenten in de hoofdrol, vlees en vis in een bijrol. Onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die naar de natuur smaken, puur en echt. Echt eten bestaat uit pure ingrediënten die door mensen zelf worden bereidt, in restaurants en thuis. Echt betekent ook dieren eten die diervriendelijk hebben geleefd. Niet alleen de biefstuk maar het hele dier. Een herontdekking van het eetbare dier van kop tot staart.  www.dutch-cuisine.nl

 “Groenten en fruit telen is de meest duurzame vorm van voedsel produceren ter wereld. Er is geen enkel ander consumentenproduct dat duurzamer kan worden geproduceerd. Een voorbeeld: Als je één kilogram tomaten produceert, heb je 150 liter water nodig. Bij de productie van één kilogram vlees heb je 15.000 liter water nodig. Een andere vergelijking is deze: vandaag zijn we in staat om op één hectare 700.000 kilo tomaten te telen. Een hoogwaardig kwalitatief topproduct. Als we 700.000 kilogram vlees willen, hebben we 1000 hectare grond nodig.” 

Hein Deprez van Univeg en Greenyard Foods

Peter van Halder B.V. SKAL gecertificeerd

De vraag naar biologische producten in Nederland is de laatste jaren flink toegenomen. Om aan deze vraag invulling te kunnen geven, hebben wij ons laten certificeren voor het gebruik van biologische producten. Peter van Halder B.V. is gecertificeerd door SKAL voor het leveren van biologische producten aan haar klanten. De biologische producten zijn herkenbaar aan het EKO-keurmerk op de verpakking.

Wat is SKAL?
Stichting SKAL is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie en distributie in Nederland. Het gaat erom dat hetgeen “biologisch” wordt genoemd, dat ook daadwerkelijk is. Als erkenning mogen ondernemers het EKO-keurmerk voeren op producten die afkomstig zijn van een gecontroleerd biologisch productieproces.

 

Wilt u deze producten bestellen of wilt u hierover meer informatie, neem dan contact op met onze afdeling verkoop: 073-3132777