Historie

Op 1 juni 2017 kwam het persbericht naar buiten dat HAK 100% van de aandelen van Peter van Halder Grootverbruik in AGF in handen heeft gekregen. De overname stelt HAK in de gelegenheid om een nog grotere sleutelrol te spelen in de sterke trend naar plantaardig eten, en met nieuwe koelverse productconcepten op basis van groenten en bonen, invulling te geven aan haar missie om consumenten te helpen lekkerder en gemakkelijker groenten en peulvruchten te eten.

 


Peter van Halder is, sinds het ontstaan in 1986, ontwikkeld van een bedrijf van groentespeciaalzaken tot een flexibele specialist van verse A.G.F. maaltijdcomponenten voor de professionele keuken.

De oorspronkelijke oprichter en naamgever, Peter van Halder, heeft het bedrijf ontwikkeld via een aantal tussenstappen tot een organisatie van het huidige kaliber. In 2008 is het management versterkt om daarmee het bedrijf verder door te ontwikkelen tot een moderne maaltijdvoorbereider voor de professionele keuken. Dit ontwikkelingsproces verliep vanuit groentespeciaalzaken via concessionairs binnen groothandelsbedrijven tot professionele groenteverwerker en maaltijdbereider. Hierbij heeft ook de overname van een collega-bedrijf bijgedragen aan de gerealiseerde groei.

In het jaar 2000 is het bedrijf Peter van Halder B.V. verhuisd van industrieterrein ‘De Vutter’ in ‘s-Hertogenbosch naar een zichtlocatie aan de A59 op het aangrenzende industrieterrein ‘De Rietvelden’. Het betrokken pand is diverse malen aangepast en gemoderniseerd en voldoet hiermee aan de laatste eisen van deze tijd.